Over Tineke's Cucina

Tineke Vanhove heeft al sinds haar tienerjaren last van ‘reactionaire hypoglycemies’, een andere vorm van suikerziekte dan het door het brede publiek beter gekende diabetes.

Omwille van deze medische aandoening mag Tineke ook geen suiker eten, maar de meeste suikervrije koekjes en desserts uit de supermarkten vond ze altijd al vrij smaakloos. Daarom begon ze al snel zelf lekkere recepten op te zoeken, aan te passen en deze ook te delen met familie en vrienden.

Het viel ook op dat er binnen onze familie en kennissenkring alsmaar meer mensen zijn die om één of andere reden geen of minder suiker mogen of wensen te eten.

Tineke’s Cucina werd opgestart in april 2010 als een weblog met suikervrije recepten. Ook vandaag vormt deze blog nog steeds de kern van al onze activiteiten en worden er maandelijks een vijftal nieuwe artikels gepubliceerd met suikervrije recepten, tips en weetjes.

In augustus 2010 werd gestart met een periodieke nieuwsbrief waarin telkens enkele suikervrije doch uiterst smaakvolle recepten werden aangevuld met interessante culinaire tips en weetjes.

Op zeer korte tijd verzamelden we honderden inschrijvingen voor deze nieuwsbrief en naarmate Tineke’s Cucina meer bekendheid kreeg werd Tineke ook regelmatig geïnterviewd in kranten en op regionale TV stations. Uiteraard moesten we ook de meest populaire sociale media inschakelen om ons publiek te bereiken en onze informatie was voortaan ook te vinden op Facebook en Twitter.

 

In het najaar van 2010 kwamen de eerste aanvragen om Tineke te boeken als gastspreker voor verenigingen rond het onderwerp “Suikervrij Koken”. In dezelfde periode organiseerden we eveneens een eerste kookworkshop rond Suikervrije Desserten.

Eén van de belangrijkste projecten in 2011 was onze deelname aan het TV programma ‘Vlaanderen Kookt’ op Njam! TV. Het recept voor “Kip Tikka Masala” kwam niet alleen op TV, maar werd eveneens geselecteerd voor het bij de TV-reeks horende kookboek.

In de zomer van 2011 was het overduidelijk dat Tineke’s Cucina een toekomst had en dat we een alsmaar groter publiek kregen voor onze suikervrije keuken. We besloten dan ook om al onze activiteiten netjes te structureren en onder de vleugels van Esito Management & Communicatie werd een volledig aparte divisie opgestart voor Tineke’s Cucina. Voortaan zullen we dus als een bedrijf onze activiteiten verder zal uitbouwen.

Naast onze gekende suikervrije recepten, tips en weetjes organiseren we ook actief workshops, kooklessen en kookdemo’s. Daarnaast kan je voortaan ook bij ons terecht voor voedingsadvies en het laten omzetten van recepten.

Meer informatie over onze activiteiten

Activiteiten voornamelijk gericht op particulieren :

- Weblog & Facebook Pagina (Suikervrije recepten, tips en weetjes)
- Workshops & Voordrachten
- Voedingsadvies

Activiteiten voornamelijk gericht op professionele klanten (Horeca) :

- Omzetten van recepten naar suikervrij met behoud van smaak.
- Uitwerken van studies 
- Vergelijkende tests met suikervervangers
- Voedingsadvies